TANITY - AZ UV MENTES BARNULÁS

UV Mentes barnítás vagy barnulás egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ezáltal alakul ki a természetes gyönyörű barna bőr. A folyamat óriási előnye, hogy a kívánt barna bőr elérése teljesen biztonságos. A bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak.

A DHA bőrfelületre juttatását követően a barna szín azonnal látható. A barnulási folyamat körülbelül 6-8 órán keresztül tart. Az eredmény egy gyönyörű és természetes barna bőr. Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd fakulni. Néhányan úgy hiszik, hogy a felvitt réteg UV védelmet is nyújt. Mindazonáltal, a melanin pigmentekkel ellentétben a DHA polimer-származékai nem nyelnek el jelentős mennyiségű UV sugárzást, így nem is véd az ellen.

A felhasznált oldat: Amber Sun Norvell

Az amerikai Norvell cég Tanity Organic Sun (bio oldat) 3 árnyalatban: enyhe, közepes, erőteljes
Összetevők: Aloe Vera tisztított, ásványi anyag-mentes vízben, Dihydroxyacetone (Eco-Cert DHA), Boszorkánymogyoró, Cukor karamella (kozmetikai bronzosító), Dió héj kivonat, Áfonya mag kivonat, Hawai tengeri növény kivonat, Tengeri hínár kivonat, C Vitamin. Továbbá elenyésző mértékben azaz kevesebb mint 1%-ban tartalmaz Phenethyl alkoholt, Bio olajokat és illatanyagokat.

A felhasznált oldat: Amber Sun Norvell

 

Előkészület (még otthon): A száraz, hámló bőrréteg eltávolítására miden kezelés előtt bőrradírozással. Használd az Amber Sun Hidratáló Bőrradírozót (ha már van) Ne használj testápolót, hidratáló krémet és parfümöt a kezelés előtti időszakban. Viselj sötét, bő szabású ruhát. A szűk ruha ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja a bronzosítót.

Barnítás menete ill. előkészületek (nálam a szalonban): PH szint helyreállító felvitele mely segítségével megelőzhető a “narancshatás”, majd speciális barrier krém használata mellyel elkerülhető a tenyér, körmök és a bőrkeményedések elszíneződése. Ezután következik a test lefújása a kiválasztott színű oldattal, majd pár perc száradás után lehet felöltözni.

Ápolás a barnítás után: Kerüld az izzasztó tevékenységeket! Kerüld a vizet! Várj a zuhanyzással! A legjobb eredmény érdekében legalább 6-8 órát várj, mielőtt fürödni vagy zuhanyozni mész. Az azonnali bőrszín megőrzése érdekében, és a csíkosság elkerülése érdekében a kezelést követő 16 órás időszakban kizárólag tisztavízzel tisztálkodj. A kezelés utáni tisztálkodáshoz használd az Amber Sun hidratáló Tusfürdő Gélt. Kerüld a szappan vagy magas pH értékű készítmények használatát – ezek gyorsan csíkossá tehetik, és kifakíthatják az elért bőrszínt. Fürdés után finoman szárítsd meg bőröd. Az azonnali hatást nyújtó kozmetikai bronzosító rendeltetése szerint lemosódik. Hosszantartó barna szín megtartása érdekében használd az Amber Sun Prolong készítményt (melyben szintén van egy kis DHA). Hidratáld bőröd minden nap.

 

Share This